Kopiert fra min gamle blogg
Igår hadde vi en sykt god kalvestek til middag. Er jo ikke helt
hverdagskost, men med tilbud på steika i Sverige kunne man liksom unne
seg en slik steik en helt vanlig søndag
Jeg brukte en UltraPlus form fra Tupperware, men du kan sikkert bruke jerngryte eller lignende.
Ovnen settes på 200 grader, og mens den varmes krydrere du steika med
salt og pepper. Du kan godt bruke andre krydder også, men dette er jo
min bestemor sin oppskrift og hun bruker salt og pepper bare.
Legg steika i formen, på med lokket og inn i ovnen. På dette
tidsommet har du kun steika i forma. Ikke noe vann eller noe. La den stå
i ovnen i 1 time.
Hell over varmt vann. Jeg helte over ca 1 liter til min steik på 1,7 kg. Og nå kommer hemmeligheten til bestemor
hell også over 0,5 boks med fløte (av se små kartongene altså). La så
steika stå i ovnen nok en time. Og så ferdig!!!! Min steik igår ble
sinnsykt mør, og jeg har vel aldri sett Herman spise så mye kjøtt og
grønnsaker til samme måltidet før. Så vellyllet ja.
Krafta som er igjen i forma bruker jeg til sausen
og i mine brune sauser er det også alltid en dæsj med grov sennep og
noen få skiver brunost. Setter skikkelig god smak. Anbefales for dere
som ikke har prøvd det
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar