Dette er hva vi har prøvd så langt av grøt:
Maisgrøt
2 dl vann
2 ss maismel
Kok i liten kjele i ca.5 minutter. Tilsett en dæsj olje eller usaltet smør, (Jeg bruker rapsolje.) og litt frukt/grønnsaker
Denne grøten inneholder ikke gluten.
Risgrøt
2 dl vann
2 ss rismel.
Kok i liten kjele i ca.5 minutter. Tilsett en dæsj olje eller usaltet smør, (Jeg bruker rapsolje.) og litt frukt/grønnsaker. Thea elsker denne med banan i.
Denne grøten inneholder ikke gluten.
Hirsegrøt
1,5 dl vann
1-2 ss hirsemel
La melet stå i vann i minst 2 timer (gjerne over natta) for å gjøre jernet mer tilgjengelig. Kok i ca 5 minutter, og tilsett olje/usaltet smør og gjerne frukt. Grøten smaker ikke så mye. Thea liker den godt med aprikos i, som også inneholder mye jern.
Havregrøt
1,5 dl vann
2-3 ss havremel (evt. havregryn som er knust til mel)
Kok i 2-3 minutter. Tilsett olje/usaltet smør, og noe frukt/grønt. Vi bruker mye svisker og aprikos i grøt til Thea pga. jern og magen. Denne inneholder gluten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar